“”

Bouwbedrijf Berghege realiseert nieuw entreegebouw Maartenskliniek

  • 14 juli 2011

Bij de verbouw van een ziekenhuis of zorginstelling komt veel kijken. Want alle zorg moet immers ongehinderd door kunnen gaan, en ook veiligheid voor patiënten en bezoekers moet te allen tijde gegarandeerd zijn. Zo ook bij de uitbreiding van de Sint Maartenskliniek in Ubbergen (bij Nijmegen), die door Bouwbedrijf Berghege zal worden uitgevoerd.

Sint Maartenskliniek - Nijmegen - nieuwbouw ziekenhuis

Een nieuw gebouw

Onlangs is een vijflaagse ondergrondse parkeergarage aan de voorzijde van de Maartenskliniek opgeleverd. De volgende stap is de realisatie van een nieuw gebouw door Bouwbedrijf Berghege, bovenop deze garage. Het ontwerp komt van architectenbureau Wiegerinck uit Arnhem (en de bouwkundige en constructieve uitwerking heeft Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau uit Nijmegen verzorgd). Zij maakten een ontwerp waarbij de E-straat, de bestaande hoofdverkeersader van het ziekenhuis (een centrale glazen gang met golvend dak), wordt verlengd. De hoofdingang van het ziekenhuis schuift daardoor 42 meter naar voren. In twee nieuwe gebouwen (gebouw P en Q) aan weerszijden van de nieuwe ingang worden nieuwe ziekenhuisfuncties ondergebracht.

Aanbieding met aandacht

Bouwbedrijf Berghege gaat in opdracht van de Stichting Sint Maartenskliniek in het najaar van 2011 van start met de gefaseerde bouw van de gebouwen P en Q. Dit in samenwerking met verschillende nevenaannemers, op het gebied van onder andere brandbeveiliging, inrichting en installaties. Berghege heeft hierbij een coördinerende rol ten aanzien van deze partijen. Het bouwbedrijf verkreeg eind juni de opdracht, door een scherpe prijs neer te leggen. Maar ook een zorgvuldig en projectspecifiek Plan van Aanpak maakte deel uit van het aanbod. Projectleider Tom Bongers vertelt: “Omdat een veilige omgeving voor de vele patiënten en bezoekers van het ziekenhuis een belangrijke factor is, besteedden we bijzonder veel aandacht aan dit onderdeel. Daarnaast stelden we verschillende alternatieven voor. Deze zijn deels door de opdrachtgever meegenomen, waardoor op de kosten in uitvoering bespaard kan worden.” Ook dit meedenken zorgde er voor dat de beslissing uiteindelijk op Berghege viel.

Verwachting overtreffen

De oplevering staat gepland voor 2012. De bezoekers van het nieuwe ziekenhuis komen straks met de lift vanuit de parkeergarage uit in de nieuwe, ruimtelijke entreehal van het ziekenhuis in gebouw Q. Bovenin die hal zweeft een goudkleurig volume, waarin zich het nieuwe auditorium bevindt. De nieuwe hal staat in open verbinding met de verlengde E-straat en gebouw P. Dit wordt het werkgebouw, met poliklinieken op de begane grond, dagbehandeling op de eerste verdieping, laboratoria op de tweede, en kantoren in de dakopbouw. De nieuwbouw is uitgewerkt in degelijke, onderhoudsarme en eenvoudig schoon te houden materialen en detailleringen. Tom Bongers kijkt er naar uit om met dit project aan de slag te gaan. “Het is een opdracht die Bouwbedrijf Berghege bijzonder goed past, gezien onze ervaring in dit segment. Ook voor dit project gaan we er weer voor, om de verwachtingen van de opdrachtgever te overtreffen!”


ga terug

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren