“”

Directeur Intop Nederland genoten van bouw nieuw kantoor

  • 12 augustus 2004

Virtus Architecten uit Nijmegen ontwierp voor Intop Nederland een kantoorgebouw met showroom en bijbehorende magazijnruimte. 'Een maatpak' volgens de architect, want in het functionele bedrijfspand zijn alle wensen van de klant verwerkt. Het resultaat is een open en licht gebouw met grote glasvlakken en bijzonder materiaalgebruik. Roelof Langius, directeur van Intop Nederland over de bouwperiode: "Als gevolg van de goede samenwerking en professionele begeleiding heb ik dit project lachend getrokken."

Prijs/kwaliteit

Intop Nederland, importeur van kantoorartikelen, moest dringend uitwijken naar een nieuwe locatie. Om groei te kunnen realiseren en alle functies onder één dak te brengen. Na goedkeuring van het ontwerp wilde Intop Nederland de nieuwbouw op deze prachtige zichtlocatie langs de A50 in rap tempo betrekken. Berghege kreeg de opdracht vanuit aanbesteding. De prijs was voor de opdrachtgever een belangrijke beslissingsfactor, maar nog essentiëler was de opleveringstermijn die Berghege kon waarmaken.

Tijdsdruk en complicerende factoren

De bouwtijd werd gesteld op 19 weken! Een tijdsbestek dat op voorhand voor elke partij ondoenlijk zou zijn geweest. Berghege wist de klus in 23 weken te realiseren. Alle werkdagen werden benut en in de vakantietijd kon de betonnen vloer uitharden. Maar er waren meer complicerende factoren. De scheiding tussen kantoor en opslagruimte bijvoorbeeld door middel van een 90 minuten brandwerende wand die tot in het dak moest worden doorgevoerd. Een constructie die extra brandwerende voorzieningen noodzakelijk maakte. Ook de aansluiting op het riool zorgde voor de nodige complicaties, omdat de gemeente gaandeweg het bouwtraject afspraken wijzigde.

Beheersing van kosten

De nieuwbouw werd begeleid door een projectleider én uitvoerder. Ogenschijnlijk niet goedkoop. Toch wist Berghege door een efficiënte overlegstructuur meer slagvaardigheid te bewerkstelligen. En dát werkte uiteindelijk kostenbesparend. Kostenbeheersing was overigens voortdurend een punt van aandacht. Ondanks de grote tijdsdruk wist Berghege het meerwerk te beperken tot minder dan 2%. Door de uitstekende samenwerking tussen architect, opdrachtgever en bouwer zijn tijdens de bouw zelfs nog verbeteringen doorgevoerd die de uitstraling van het pand ten goede kwamen. Roelof Langius: "Gaandeweg het traject kreeg ik zoveel vertrouwen in Berghege dat de inzet van een extern adviseur niet langer nodig was. Ik heb genoten van de bouw van ons nieuwe pand."


ga terug

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren