“”

H&M Leidseplein Amsterdam grondig verbouwd

  • 4 juni 2008

Op 29 november jongstleden opende H&M op het Leidseplein in Amsterdam een nieuwe Dividedconceptstore. Een concept dat terug grijpt naar de bouwstijl van de jaren ’70. Met dit filiaal richt de modeketen zich op jongeren van 18 tot 25 jaar. Bouwbedrijf Berghege had tijdens deze grootscheepse verbouwing de rol van hoofdaannemer.

 

De verbouwing hield in dat de ijssalon die zich in het pand bevond moest wijken. Het GWK kantoor bleef in hetzelfde gebouw als de nieuwe H&M. Maar deze werd tijdens de verbouwing wel verplaatst. ”Voor de Divided-conceptstore wilde H&M een industrieel uiterlijk krijgen. Het is de uitrol van een concept dat in Stockholm is bedacht. Dit maakte het werk uitdagend door de specifieke omschrijvingen en aanvullende eisen die er mee gepaard gingen”, vertelt de heer Ceelen, projectleider namens Bouwbedrijf Berghege.

Berghege realiseerde deze verbouwing in hartje Amsterdam binnen de met H&M overeengekomen planning, zodat de opening geen moment in gevaar kwam. De opdracht voor de verbouwing van de H&M in de Amsterdamse binnenstad volgde op een eerdere opdracht voor H&M Middelburg. Hier werkte Berghege in eerste instantie aan de casco afbouw. Daarna werd ook de opdracht voor de afbouw aan Berghege gegund.

”Directe werkwijze Berghege past H&M goed”, de heer Caris, building manager bij H&M.

Meer over retailprojecten van Berghege op www.berghege-retail.nl


ga terug

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren