“”

Renovatie twee historische panden in centrum Oss

  • 26 juni 2019
  • Kantoren

Berghege werkt momenteel tegelijkertijd aan twee historische panden in het centrum van Oss. Het gaat om het kantoor van Van der Krabben makelaardij aan de Kruisstraat en het eigen pand aan de Begijnenstraat. Beide gebouwen worden gerenoveerd met respect voor hun monumentale uitstraling.

Herstel pand Van der Krabben na verwoestende brand

Het kantoorpand van Van der Krabbben makelaardij aan de Kruisstraat raakte in de zomer van 2017 flink beschadigd na een uitslaande brand. Nu grijpt de makelaar de renovatie aan om meteen een ingrijpende uitbreiding te realiseren. Zo komt er een uitbouw richting het groen, worden de serre en de entree aan de westkant gesloopt en krijgt het geheel een koperen afwerking die verwijst naar de bierbrouwer die het pand bijna 150 jaar geleden neerzette. 

Het makelaarskantoor pakt in de renovatie direct een aantal verduurzamingen mee. Zo komen er vloerverwarming en een warmtepomp zodat het geheel straks energielabel B krijgt. Makelaar Joris Welten: “Ons kantoor wordt in zijn volle glorie hersteld. De charme van een historisch gebouw met het comfort van nieuwbouw.” In november 2019 verwachten de makelaars te kunnen verhuizen. 

>> lees hier meer over deze verbouwing


Van oud klooster naar moderne werkomgeving voor Berghege
 

Het kantoor van Berghege is een voormalig Fraterhuis dat dateert uit 1883. Bijzonder element is bijvoorbeeld de beeltenis van de Heilige Nicolaas van Poppel – één van de negentien martelaren die in 1572 door de Geuzen werd vermoord in  verband met hum Rooms-katholieke geloofsovertuiging – die in de gevel te zien is. Voor de  vernieuwing van dit eigen kantoor aan de Begijnenstraat is Berghege zowel de opdrachtgever als de klant. In deze bijzondere positie werkt het bouwbedrijf aan een enorme metamorfose van oud klooster naar een moderne werkomgeving die helemaal van deze tijd is. Zo worden de oude metalen kozijnen vervangen door houten versies die gemaakt zijn in de eigen werkplaats en komt er een prachtige serre langs de zijkant. Alle aanpassingen worden uitgevoerd met respect voor de historie. 

“We hebben een grote ambitie met ons pand waar straks dagelijks zo’n tachtig van onze medewerkers op een toekomstbestendige en prettige manier kunnen werken. In de grote, open kantoortuinen en transparante vergaderplekken moet dat zeker gaan lukken. Daarnaast krijgt de kapel een upgrade naar een moderne ontspanningsruimte om gezond en gezellig te lunchen, maar ook om tussendoor even te relaxen met bijvoorbeeld een potje tafeltennis of tafelvoetbal. Hier is straks zelfs plek voor bedrijfsfestiviteiten met het hele team”, vertelt directeur Tom Bongers. 

Het bouwbedrijf heeft na de verbouwing de beschikking over zo’n 120 werkplekken waarmee ruimte voor groei is ingecalculeerd. Eind 2019 wil Berghege het vernieuwde pand betrekken. 

>> lees hier meer over deze verbouwing


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren