“”

Vernieuwing Bijenkorf Utrecht gaat volgende fase in

  • 28 maart 2017
  • Retail

De Bijenkorf in Utrecht ondergaat een complete metamorfose. De kelder, de begane grond en de eerste verdiepingen worden helemaal vernieuwd, de tweede verdieping is zelfs compleet nieuw toegevoegd aan de winkel. Tijdens het werk moet de winkel altijd open blijven, daarom pakt Bouwbedrijf Berghege dit werk gefaseerd aan. 

Inmiddels zijn de kelder en de tweede verdieping gereed en weer open voor publiek. Nu wordt hard gewerkt aan de begane grond als laatste  is de eerste verdieping aan de beurt. 

Nachtwerk

projectleider Pieter Bongers: “We zijn inmiddels gestart met de nieuwe inrichting van de begane grond. We hebben in één nacht  ruim 120 meter strekkende meter stofwanden neergezet. Zo kunnen we ons werk doen terwijl de winkel open is. Deze is door de Bijenkorf voorzien van een print. Op deze wijze is voor het winkelend publiek niet zichtbaar dat er aan de winkel gewerkt wordt. De begane grond krijgt een zeer luxe uitstraling.

Kunst van het plannen

Bouwen en verbouwen midden in een druk winkelcentrum zoals dat in Utrecht, terwijl de mensen gewoon moeten kunnen winkelen vraagt een specifieke deskundigheid. “Vooral de planning is een kunststukje. Zo mochten we alleen maar  tussen 7 en 8 uur ‘s morgens lawaai maken. Dat wil zeggen dat we binnen die tijd werkzaamheden zoals boren moesten inplannen. Ook het tijdsslot van leveringen was beperkt omdat je het centrumgebied niet onbeperkt met vrachtauto’s in kan.”


Bekijk onderstaande timelapse van de grootscheepse verbouwing van de 2e verdieping die wij realiseerde voor Bijenkorf Utrecht


ga terug

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren