6 september 2024

Seinen op groen voor nieuwbouw Huize Padua

Duurzaam en gezond

De gemeente Boekel verleende eind augustus de omgevingsvergunning voor de eerste fase van de nieuwbouw op Huize Padua. Daarmee staan de seinen op groen voor de daadwerkelijke transformatie van het terrein van Huize Padua naar een Levendig Landgoed. Zeker nu op 5 september ook de financierings- en aanneemovereenkomst zijn ondertekend door initiatiefnemer GGZ Oost Brabant en de andere betrokken partijen. De ondertekening is een belangrijk startpunt voor de nieuwbouw, maar ook een belangrijke mijlpaal voor iedereen die heeft bijgedragen aan de visie van het landgoed.

Fred Pijls, voorzitter raad van bestuur van GGZ Oost Brabant: "Het Levendig Landgoed wordt een plek waar je ruimte ervaart: ruimte om te wonen, samen te werken, te leren en anderen te ontmoeten. Een fijne omgeving voor onze cliënten, met woonruimtes met passende zorg, die hen stimuleert om regie te nemen over hun eigen leven. Het wordt bovendien steeds meer een plek die we delen met andere maatschappelijke en zorgorganisaties en de lokale gemeenschap. Een landgoed waar iedereen een bijdrage levert aan een duurzame, gezonde omgeving, die bijdraagt aan het fysiek en mentaal welzijn van ons allemaal."

LL Padua Buitenplaats Boekel

Levendig landgoed

Zorgorganisatie GGZ Oost Brabant, Bouwbedrijf Berghege, installateurs Verstappen van Amelsvoort en Energa zijn overeengekomen dat zij vanaf begin 2025 starten met de realisatie van twee gebouwen naar ontwerp van Pauwert Architectuur.

In totaal gaat het om 64 studio’s voor cliënten van GGZ Oost Brabant. Een deel van deze cliënten woont nu al op Huize Padua. Daarnaast biedt de nieuwbouw plaats aan cliënten die nu nog op Landgoed Coudewater in Rosmalen verblijven. Coudewater werd in 2019 door GGZ Oost Brabant aan een projectontwikkelaar verkocht. De verdere ontwikkeling van het Levendig Landgoed is mogelijk door deze verkoop, in combinatie met financiering vanuit de Rabobank en de door het WfZ (Waarborgfonds voor de Zorgsector) geborgde financiering.

Bekijk ook de projectsite

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited