30 september 2024

Nieuwe hoofdingang Rijnstate Arnhem

Nieuwe hoofdentree in gebruik genomen

In aanwezigheid van burgemeester Marcouch, kinderburgemeester Zoë Mac Donald, collega’s en genodigden heeft Rijnstate Arnhem maandag 30 september officieel de nieuwe hoofdingang geopend. Burgemeester Marcouch en bestuursvoorzitter Geraline Leusink plantten een honingboom om dit heugelijke feit te markeren, Zoë plaatste een gedenkbordje aan de voet van de boom. 

Berghege realiseerde de nieuwe ingang die met een stevige houten luifel een nieuw jasje heeft gekregen. Ook het buitenterrein met Kiss & Ride en toegangswegen voor fietsers en wandelaars is aangepakt. 

Rijnstate Entree Ziekenhuis Oplevering (1)

Rijnstate verduurzaamt en vergroent

De nieuwe luifel is opgetrokken uit Nederlands Larikshout, een van de meest duurzame houtsoorten in Europa. Op het voorterrein is het nodige groen aangebracht met diverse soorten planten, bloemen en bomen die veel CO2 opnemen en insecten, bijen en vlinders aantrekken.

Fietsers en scooterrijders kunnen hun fietsen veilig en droog parkeren. Er is namelijk slim gebruik gemaakt van de ruimte, door de fietsenstalling te verwerken onder het voorterrein.

Foto door Marcel van den Bergh

Meer over de duurzame entree voor Rijnstate

In de afgelopen jaren is het aantal bezoekers aan ons ziekenhuis flink toegenomen. Met de aanpassing aan ons buitenterrein en de ingang hebben we de verkeersstroom verbeterd en overzichtelijke looplijnen aangebracht. Zo kunnen patiënten en bezoekers comfortabel en veilig ons ziekenhuis bereiken.

Geraline Leusink voorzitter Raad van Bestuur van Rijnstate

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited