“”

Hoofdkantoor SNS Reaal

Bekijk alle foto's

Het Nieuwe Werken krijgt steeds concreter vorm binnen organisaties, zo ook bij SNS REAAL in Utrecht. De bestaande huisvesting van de bank aan de Croeselaan is geschikt gemaakt voor de moderne werkstijl, zodat werknemers tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken. Ook het centrale ontmoetings- en ontvangstgebied is aangepakt. Zo is er een samenhangend geheel onstaan, waarin werken, eten, ontmoeten en samenwerken bij elkaar komen.

Bouwbedrijf Berghege - verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden - heeft de zeventien verdiepingen tellende hoogbouw van SNS REAAL in het complex Hojel City Center per verdieping gerenoveerd en omgebouwd. Ook kreeg Berghege opdracht om het centrale ontmoetings- en ontvangstgebied te realiseren. Het huidige bedrijfsrestaurant werd omgebouwd tot een bruisend hart van Het Nieuwe Werken, en vormt samen met de 1e en 2e verdieping van de kantoorgebouwen A en B één geheel. In de verdiepingsvloeren van bouwdeel B zijn twee vides gecreëerd. Een uitdagende aanpassing, waarvoor Berghege enorme stalen constructiedelen in de bestaande constructie moest plaatsen.

Op het gebied van architectuur en details is behoorlijk uitgepakt. Een loopbrug verbindt de verdiepingen van beide gebouwen. Deze loopbruggen worden omsloten door een bijzondere kristalgevel aan de Graadt van Roggenweg. De andere zijde heeft een gevel van profielglas, met daarvoor weer RVS-gaas. Materialen waarmee Berghege bij Facet (Utrecht) en woonzorgcentrum De Wellen (Oss) al de nodige ervaring had opgedaan.

Opdrachtgever

SNS Reaal

Opdracht

Hoofdkantoor SNS Reaal


Adres:
Croeselaan 1, Utrecht

SNS Reaal
  • Deel pagina
Artikel gaat verder onder het filmpje
Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren