“”

Implanon NXT, Relocation Nuvaring & Solids Activities SPD-1 - Oss

Bekijk alle foto's

Op het terrein van MSD, locatie Moleneind te Oss, gaan we het bouwkundige deel verzorgen van het werk Relocating NXT- Relocating Nuvaring & Solids activities SPD-1.
Het gaat om het gebouw op de hoek van de Gasstraat bij het station, dat sluit aan op de bekende ‘blauwe gevel”.

Het bestaande gebouw wordt over grote delen opnieuw ingericht om de anticonceptie middelen op een efficiëntere en nog schonere manier te gaan produceren. Na de grootschalige verbouwing zal er voldaan worden aan de strengere eisen die vanuit Amerika worden opgelegd ten aanzien van productie. Door een betere lay-out en routing zal er  schoner, goedkoper en sneller geproduceerd kunnen worden, dat is nodig vanwege toenemende vraag wereldwijd.

Wij krijgen onze opdracht van Tebodin, dat is het ingenieursbureau dat namens MSD het totale werk begeleidt. MSD heeft er voor gekozen om deze discipline niet meer zelf in huis te hebben, voorheen was er het projecten bureau waar veel kennis aanwezig was van pharmacie in het algemeen, en kennis van de locatie, de processen en de gebruikers in het bijzonder. Tebodin heeft nu deze taak overgenomen. Zij zijn de schakel tussen MSD en de uitvoerende partijen waar wij er één van zijn.

In het verleden hebben we bij Organon geleerd om schone ruimtes te bouwen. Die ontwikkeling is van grote waarde gebleken voor ons bedrijf, mede daardoor bouwen we nu projecten zoals Sint Maarten Kliniek, Nederlands Kanker Instituut, Kliniek in Bilthoven en  NIOO in Wageningen

Nu is veiligheid een item dat extra veel aandacht krijgt. Dit is een nieuwe kans om iets te leren waarmee wij ons in de toekomst kunnen onderscheiden van andere bouwbedrijven.
De grootste moeilijkheid zit niet in het meekrijgen van onze eigen mensen, die kunnen wel mee, (na selectie). Onderaannemers zullen ook mee moeten, daar moeten we mee opletten. Dat betekent vaak een cultuuromslag, en kost dus tijd. Een kreet die past bij deze cultuuromslag is: “Van veilig moeten werken naar veilig willen werken.”.

We hebben al vooruitgang geboekt op veiligheidsgebied, dat wordt ook herkend, maar het is nog niet genoeg. De eisen vanuit Amerika worden nog steeds strenger en we moeten hard blijven werken om te blijven voldoen. Ook voor MSD zelf en voor Tebodin is het soms nog wennen. De samenwerking is goed.

We zijn blij met deze kans, hierdoor kunnen we MSD blijven bedienen op de manier zoals dat in de sector vereist wordt. En het levert referenties op die het wellicht mogelijk maken om op termijn nieuwe opdrachten te verwerven in sectoren waar een zeer hoog veiligheidsniveau vereist is.

Opdrachtgever

MSD Oss

Opdracht

Implanon NXT, Relocation Nuvaring & Solids Activities SPD-1 - Oss


Adres:
Kloosterstraat 6, Oss

  • Deel pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren