“”

NIOO-KNAW - Wageningen

Bekijk alle foto's

WINNAAR GOUDEN PIRAMIDE 2012 
WINNAAR NEDERLANDSE BOUWPRIJS 2013
WINNAAR HOUTARCHITECTUURPRIJS 2012
GENOMINEERD DUURZAAMSTE BEDRIJFSGEBOUW 2011
GENOMINEERD GLAS AWARD 2012

Eco-effectief

In opdracht van NIOO/KNAW bouwde Berghege in Wageningen een nieuw onderkomen voor het Nederlandse instituut voor Ecologie. Het strak vormgegeven complex omvat een hoofdgebouw met laboratoria en kantoren en diverse bijgebouwen, zoals kassen. Door de uitzonderlijk hoge eisen die de opdrachtgever stelde aan de eco-effectiviteit van deze nieuwbouw deed Berghege binnen hele korte tijd een schat aan praktijkervaring op voor wat betreft duurzaam bouwen.
 

Video: Ecologie in een 'levend gebouw'

 

Opdrachtgever

Wageningen Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW)

Opdracht

NIOO-KNAW - Wageningen


Adres:
Droevendaalsesteeg 10, Wageningen

NIOO-KNAW
  • Deel pagina
Artikel gaat verder onder het filmpje
Het duurzaamste laboratorium van Nederland

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren