“”

Sint Maartenskliniek - Ubbergen

Bekijk alle foto's

Op de vijflaagse ondergrondse parkeergarage aan de voorzijde van de Maartenskliniek realiseerde Bouwbedrijf Berghege de nieuwbouw van gebouw P  en Q. Een ontwerp van architectenbureau Wiegerinck uit Arnhem. Met deze nieuwbouw wordt  de E-straat, de bestaande hoofdverkeersader van het ziekenhuis (een centrale glazen gang met golvend dak), verlengd. De hoofdingang van het ziekenhuis schuift daardoor 42 meter naar voren. In twee nieuwe gebouwen (gebouw P en Q) aan weerszijden van de nieuwe ingang worden nieuwe ziekenhuisfuncties ondergebracht.

De bezoekers van het nieuwe ziekenhuis komen  met de lift vanuit de parkeergarage uit in de nieuwe, ruimtelijke entreehal van het ziekenhuis in gebouw Q. Bovenin die hal zweeft een goudkleurig volume, waarin zich het nieuwe auditorium bevindt. De nieuwe hal staat in open verbinding met de verlengde E-straat en gebouw P. Gebouw P is het werkgebouw, met poliklinieken op de begane grond en een hypermoderne apotheek, met medicijnenrobot. Op de eerste verdieping: een nieuw bloedlaboratorium en de dagbehandeling, voor ondermeer fysio- en ergotherapie, psychologische en maatschappelijke ondersteuning en infusiekamers. Daarnaast bevat de nieuwbouw conferentiezalen en kantoren.

De bouwdelen P&Q zijn in contrast met de glazen E-gang en conform de bestaande gebouwen van het ziekenhuis uitgevoerd in okergeel metselwerk.

De nieuwbouw is uitgewerkt in degelijke, onderhoudsarme en eenvoudig schoon te houden materialen en detailleringen. Het betonkernactiveringssysteem dat via een warmtepomp aangesloten is op een warmte- en koudebron in de aarde houdt het klimaat in het gebouw in zomer en winter op een duurzame en economische manier aangenaam.

Opdrachtgever

Stichting Sint Maartenskliniek, Ubbergen

Opdracht

Sint Maartenskliniek - Ubbergen


Adres:
Hengstdal 3 UBBERGEN

Sint Maartenskliniek
  • Deel pagina
Artikel gaat verder onder het filmpje
Sint Maartenskliniek, Ubbergen

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren