“”

Stadhouderspark - Vught

Bekijk alle foto's

Op de defensieterreinen van de Frederik Hendrik Kazerne in Vught, midden in het groen, verrijst 'Stadhouderspark'. Bouwfonds Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van dit voormalige militaire gebied. Samen met drie gerenommeerde architectenbureaus ontwikkelen zij een reeks eigentijdse woningen, die recht doen aan de bosrijke omgeving van het Stadhouderspark. Met dit plan won Bouwfonds Ontwikkeling de prijsvraag die Gemeente Vught had uitgeschreven voor de herontwikkeling van dit gebied. Bouwbedrijf Berghege is al vanaf de beginfase nauw betrokken bij dit ambitieuze project, als onderdeel van Bouwcombinatie Berghege/OSDO.

Bijzondere architectuur

Projectengineer Tom Bongers van Bouwbedrijf Berghege vertelt: "Stadhouderspark; dat is echt een mooi project. De aanwezigheid van de historische militaire gebouwen en de eeuwenoude bomen geven de locatie een eigen karakter. Bovendien is de architectuur echt bijzonder. Niet alleen qua ontwerp, maar vooral ook qua materiaalgebruik dat aansluit bij de omringende natuur".

De Dorpsrand

"De Dorpsrand vormt de overgang van de bestaande villa's in Vught naar het Stadhouderspark. Hier bouwen we halfvrijstaande herenhuizen met een eigen tuin". Bongers licht toe: "We werken bij dit project veel met natuurlijke materialen. In de Dorpsrand bouwen we bijvoorbeeld complete leisteen huizen. De leisteen loopt door van de wand tot en met de schuine kappen. Geen alledaagse klus!"

 

Opdrachtgever

Bouwfonds Ontwikkeling

Opdracht

Stadhouderspark - Vught


Adres:
Postweg, Vught

Stadhouderspark Vught
  • Deel pagina
Artikel gaat verder onder het filmpje
Wonen in weelde

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren